"Bögaparken"

2010-02-23 ♥ 16:59:31

Det slog oss att vi egentligen inte vet vad "Bögaparken" heter på riktigt. För oss har det alltid varit bögaparken. Knepigt namn egentligen, haha.

Men efter att ha wikipedia:t kom det fram att den heter Rosenträdgården (låter ju en aning finare...). Dock undrar vi om det är någon som vet vart namnet "Bögaparken" kommer ifrån? Har googlat på bögaparken, men hittar inte något direkt om ursprunget.

För er som inte vet vad bögaparken är, kan vi tala om att det är en mysig park - eller trädgård - i anslutning till Slotthagsparken (Kärnanparken som vi kallar det). Här finns också två upphöjda utsiktstorn som vi gillar att chilla i. Parken har många blandade besökare, alltifrån tanter med sina hundar, rastlösa ungdomar & partygalna fjortisar till frusna hemlösa som tänder brasor med diverse fynd.Bilderna ovan tagna av Marina


En gammal bild tagen av Jenny, en vårdag i 2008.. utan snö med värmande sol.. åh!

Förutom utsikt till kärnan har man ganska bra sikt över Helsingborg och havet från bögaparken. På våren och sommaren växer det liljor, tulpaner, rosor och andra fina färgglada kompisar. Eftersom årstiden nu är så grå och stel slängde jag in en liiiite grönare bild, där knopparna strax ska spricka ut. Vi hoppas att våren kommer snart! :) Då kan vi ta med oss en filt och ha picknick och värma oss i vårsolen och lukta på blommorna.

Ps. Glöm inte att dela med dig av dina kunskaper, om du vet något om bögaparken!

Kommentarer
Postat av: Carolin

Hej Sötisar! I "bögaparken" träffades homosexuella killar förr. Det var deras plats att träffas och flirtas ;-)

(har jag "lärt" mig hihi)

2010-03-12 @ 14:24:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0