Åk mera skridskor!

2010-02-27 ♥ 14:18:07


Tss.. lämna kanten? Är du galen?


Moa (Marinas dotter) testar skridskor för första gången! Hon lärde sig sjukt fort.


Trötta och glada tar vi en fikapaus i cafét.

Vi hade asroligt! Det var alldeles för många år sedan man åkte skridskor, nu har vi äntligen hittat en rolig och nyttig aktivitet att syssla med! Bästa motionformen liksom.. men tror ni inte att säsongen är över i mitten av mars?!? Gah.. vi får helt enkelt vänta till hösten. Säsongen hålls tydligen från mitten av september till mitten av mars. Dock ska vi försöka åka någon gång till innan de stänger igen.

Man måste faktiskt inte kunna åka skridskor för att åka! Man gör framsteg relativt fort och till slut vågar man åka fram och tillbaka, kors och tvärs, förbi alla galna åkare och lämna trygghetens kant.. :)


* Klicka för att se större bilder & karta *


Kolla priser,
hyrning av skridskor
& öppettider

"Bögaparken"

2010-02-23 ♥ 16:59:31

Det slog oss att vi egentligen inte vet vad "Bögaparken" heter på riktigt. För oss har det alltid varit bögaparken. Knepigt namn egentligen, haha.

Men efter att ha wikipedia:t kom det fram att den heter Rosenträdgården (låter ju en aning finare...). Dock undrar vi om det är någon som vet vart namnet "Bögaparken" kommer ifrån? Har googlat på bögaparken, men hittar inte något direkt om ursprunget.

För er som inte vet vad bögaparken är, kan vi tala om att det är en mysig park - eller trädgård - i anslutning till Slotthagsparken (Kärnanparken som vi kallar det). Här finns också två upphöjda utsiktstorn som vi gillar att chilla i. Parken har många blandade besökare, alltifrån tanter med sina hundar, rastlösa ungdomar & partygalna fjortisar till frusna hemlösa som tänder brasor med diverse fynd.Bilderna ovan tagna av Marina


En gammal bild tagen av Jenny, en vårdag i 2008.. utan snö med värmande sol.. åh!

Förutom utsikt till kärnan har man ganska bra sikt över Helsingborg och havet från bögaparken. På våren och sommaren växer det liljor, tulpaner, rosor och andra fina färgglada kompisar. Eftersom årstiden nu är så grå och stel slängde jag in en liiiite grönare bild, där knopparna strax ska spricka ut. Vi hoppas att våren kommer snart! :) Då kan vi ta med oss en filt och ha picknick och värma oss i vårsolen och lukta på blommorna.

Ps. Glöm inte att dela med dig av dina kunskaper, om du vet något om bögaparken!

Pålsjö Paviljongen

2010-02-12 ♥ 14:35:43

Marina presenterar en ny del av Pålsjö för Jenny som hon inte visste fanns!

Kanske inte öppet riktigt alla dagar eller?

Att Pålsjö skog fanns, det visste jag ju! Men att Pålsjö skog var stort, det hade jag ingen aning om. Jag trodde att den började vid havet (efter fria bad), och slutade strax över kullen, typ. Kanske inte, men tanken har liksom inte slagit mig att det är en stor skog... Jag visste fastän jag inte visste. Det är ju detta som gör det roligt att upptäcka; saker man inte ens visste existerade! Man tror sig veta allting om sin stad, men i  c k e  s a  n i c k e !

Vi tog oss en sväng till Pålsjö i lördags, vi steg in i Pålsjö skog från nordligaste Tågaborg-hållet. Tydligen sträcker sig Pålsjö ända från Tågaborg bort till söder om Mariastaden. Någonstans i väster ligger Pålsjös slott, den ska vi också upptäcka någon dag!

Det var soligt och vi gick till Pålsjös "mitt", där skogspaviljongen finns. På sommrarna har de våffelservering (!) och café. Eh va? Det måste jag ju testa.. varför har ingen berättat detta? Nåja. Eftersom det var vinter och stängt, var det även folktomt. Perfekt för oss som ville sitta i fred med vår lilla vinter picnic. :)


~
Stiger in i Pålsjö Skog.
~


Framme vid paviljongen - såhär kan det se ut en vinterdag.


Vi kunde välja vilket bord vi ville!!


Ingen picnic utan varm choklad i den rosa termosen!


Mmmm...


Kränger cheeseburgare och dricker varm choklad! Tihi.


Mumsig brownies från Seven Eleven!Hur tar Du Dig hit?

Från Knutpunkten är det lättast om du hoppar på buss nummer 2 (den som går på andra sidan gatan, mitt emot knutpunkten), mot Mariastaden / Ödåkra. 6 hållplatser senare hoppar du av, på hållplats; "Rådmansgatan", sedan följer du den rosa vägen på kartan :)


Fika på Annorledes!

2010-02-08 ♥ 23:29:01

Café Annorledes är ett 50-talsinspirerat fik med en lugn och mysig atmosfär. Caféet ligger precis ovanför en av Helsingborgs smalare shoppinggator (se karta längre ned!). Större delen av Annorledes goda utbud är hemlagat och kostar inte alltför mycket för den som är fikasugen. På Annorledes finns det alltifrån kakor och karameller till lättare luncher. När vi var där senast var det frukost som gällde, därför testade vi inte Annorledes omtalade speciallitet som är pajer. Till lunch kan man välja deras kända fetaostpaj med tillhörande sallad eller varför inte lyxa till det riktigt ordentligt och avsluta lunchen med en varm valnötspaj med glass eller grädde.

Stället är fyllt med hemtrevliga 50-talsbokmärken och vykort. Stolarna är unika från bord till bord och det hänger oändligt med skojigheter från taket som man kan underhålla sig med under fikan. För dig som gillar ha hemtrevnad, lugn och ro, mysig atmosfär och gott tilltugg är Annorledes ett perfekt fik!

~ Jennys syster Erica som har varit på Annorledes och provat deras räksallad, ville tipsa om att de har handskalade räkor och att salladerna är supergoda! Det måste vi testa nästa gång... :)


Framme vid Annorledes en snöig dag!


Jenny stiger in i värmen...


Marina handlar frukost till oss. Det blev frukostbullar med varsin stor latte!


Trehjuling och serietidningar som hänger från taket. Jenny är förväntansfull inför bullarna och latten?


En del av Annorledes inredning!


Fika på Annorledes! :)


Hur kommer man till Annorledes då? Vi kommer i fortsättningen att lägga ut kartor för där vi har befunnit oss för att Ni lättare ska kunna besöka våra ställen. Vi kommer att utgå ifrån Knutpunkten (centralstationen).

Gå ut från Knutpunkten via huvudingången (vid pressbyrån), över gatan där 7/11 ligger, sedan är det bara att följa vägen rakt upp tills du ser Annorledes på hörnan. Väldigt enkelt. Följ den rosa vägledningen på kartan för att komma fram till ett av Helsingborgs glitterkorn!

Öppettider:
Måndagar - Fredagar 10.00 - 18.00
Lördagar 10.00 - 16.00


På färjan!

2010-02-01 ♥ 20:02:05

Vi hittade schysst sällskap på färjan!
...lite slarv i redigeringen, men det är budskapet som är det viktigaste (:

Lördageftermiddag kom vi på att det var lördag och att systemet förmodligen skulle hinna stänga innan vi ens hann till bussen. Marina som har varit med i spelet länge föreslog att vi skulle tura, alltså ta en tur och retur resa på färjan för att inhandla booz.

Det som har uppfattats som omtalat och känt med Helsingborg (förutom att det är den bästa staden i hela Sverige?) är att staden har många och bra förbindelser med allt - en mångvägskorsning. Ibland känns det mer som att folk tar sig hit för att kunna ta sig härifrån än att faktiskt stanna till och njuta av vårt underbara Helsingborg.

Vår lilla utomlandsresa till grannlandet tog ca 40 minuter (fram och tillbaka) och då flöt vi bara runt på vattnet. Satte aldrig foten på torra land i Helsingör, men är ett projekt vi kommer att utforska mer när vädret blivit mildare! En enkel biljett från Sverige kostar endast 30 riksdaler...

Ska man handla alkohol på båten måste man vänta tills man har kommit till danskt vatten, på svenskt vatten säljs endast tobak. För dem som varken vill ha sprit eller tobak finns det massor med godis, choklad, parfymer och andra prylar. En solig och varm dag är det helt lovely att sitta på däck med en kall dryck, solbrillor, vänner och bara chilla. Kika in på Scandlines för mer info...Upptäckarglädjen ombord.....

RSS 2.0